De omgeving

Vliegveld Haamstede

Vliegveld Haamstede

Het vliegveld Haamstede ligt op nog geen kilometer afstand van het huis vandaan. Hier kunt u zweefvliegen over bos en duin.

Stormvloedkering

Stormvloedkering

De stormvloedkering is altijd een prachtig gezicht. Een bezoek aan Neeltje Jans is voor kinderen én ouderen echt de moeite waard.

Mossels of oesters rapen?

Mossels rapen?

Mossels of oesters rapen? Die liggen gewoon langs deze strekdam vlakbij de stormvloedkering. De echte mosselpercelen liggen hier dichtbij. Het schip op deze foto is een mosselkotter. Op deze strekdam is het ook heerlijk vissen.

De Stompe Toren

De Stompe Toren

De stompe toren. Een stukje geschiedenis van het verdronken land. Leuk voor de kinderen om in de toren allerlei verhalen te horen afspelen. Het uitzicht is prachtig.

De Pannenkoekenmolen

De Pannenkoekenmolen

De pannenkoekenmolen middenin Haamstede. Zulke knoepers van pannenkoeken heb je nog nooit gezien.

Terrasje paken Haamstede

Een terrasje pakken in Haamstede

Op de kruising van de ring van Haamstede en de hoofdstraat zijn er genoeg mogelijkheden een terrasje te pakken. Of gewoon een lekker ijsje.

Monumenten in Haamstede

Monumenten in Haamstede

Dé monumenten in Haamstede zijn de grote kerk en het kasteel. Er worden rondleidingen georganiseerd.

Grote kerk in Haamstede

Grote kerk in Haamstede

De grote kerk middenin de ring in Haamstede. Veel activiteiten zijn hier in de zomer. In de hoofdstraat en langs de gehele ring staat het elke donderdag vol met marktkramen. Heel gezellig. Elke zomermaand is er ook wel een nachtmarkt. Je kunt dan over de mensen lopen, zo druk.

Kerk in Burgh

Kerk in Burgh

Dit is de kerk in Burgh. Overigens zijn er veel verschillende kerken in Haamstede. Informatie daarover ligt in het huis.

Brouwersdam bij Scharendijke

Brouwersdam bij Scharendijke

Dit is de Brouwersdam bij Scharendijke. Vanwege de hoge golven is het hier leuk zwemmen, (kite)surfen of gewoon over het strand slenteren.

Zeehonden & kitesurfen

Zeehonden & Kitesurfen

Een eindje terug/verder aan de Brouwersdam, ook aan de Noordzeekant, zijn de zeehonden bijna te aaien. In de maand mei worden bij de inlaat aan de zeezijde enorme aantallen gepen gevangen en aan de zijde van het meer emmers vol met jonge haring. Richting Ouddorp het echte eldorado voor skitesurfers. Hier waait het altijd hard.

Renesse

Renesse

Als u van jongeren en drukte houdt, dan is Renesse ideaal. Renesse staat vol met eettentjes, bars en café's. Elke woensdag is er markt.

Burghsluis

Burghsluis

Een dorpje met 10 huizen en een prachtig haventje : Burghsluis. Langs de zeezijde van de dijk kunt u zowat van Haamstede naar Zierikzee fietsen. Bij mooi weer is dat schitterend. Bijv. dinsdags naar de markt in Zierikzee.

Het VVV Kantoor

Het VVV Kantoor

Het VVVkantoor. Hier vindt u alles over rondleidingen in de bossen, info over de dorpjes van Schouwen-Duiveland, allerlei evenementen, enz.

Fietstochtje naar Renesse

Fietstochtje naar Renesse

Een fietstochtje naar Renesse. Vlakbij het huis links de Vroonweg op en dan ziet u dit fietspad. Over een stuk vlak land, het lijkt wel hei. Een ijsje in Renesse en door de duinen terug. Prachtig bij mooi weer.

Bunker Vertonsweg

Bunker Vertonsweg

Een gigantische bunker aan de Vertonsweg, achter het kasteelbos. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen.

Brouwershaven

Brouwershaven

Een prachtig stadje : Brouwershaven. In het begin van elke vakantie wordt daar altijd de zomermarkt gehouden: De Brouwse dag. Met als top-attractie het openluchtconcert met honderden (gast)muzikanten. Een must! Dreischor is het groenste dorp van Europa. Hier is ook een landbouwmuseum.   Het watersnoodmuseum bij Ouwerkerk (voorbij Zierikzee). In de caissons, waarmee destijds het enorme stroomgat is gedicht, is nu de indrukwekkende geschiedenis te zien van de watersnoodramp van 1953.

Titel van de bezienswaardigheid

Korte omschrijving van de bezienswaardigheid

INTERESSE IN ONZE VAKANTIEWONING?